Op deze pagina staat een overzicht van wat wij meenemen als wij met onze honden op pad gaan. Als je nog goede tips hebt dan kan je ons altijd een berichtje sturen via de contact pagina.

Wandelschoenen
Degelijke wandelschoenen zijn onmisbaar. Deze koop je in funcite van de tochten die je doet. Zelf hebben wij hoge schoenen die de enkel goed ondersteunen wat vooral van belang is op ruw terrein. Verder zijn deze waterdicht wat bij modderig weer of bij het oversteken van een riviertje zeker onmisbaar is.

Thermische rugzak
Wij maken gebruik van een geļsoleerde rugzak. Als je drank of eten uit de koelkast hierin steekt dan blijft dit een tweetal uren op temperatuur. Eventueel kan je er nog een koelelement toevoegen zodat alles nog langer koud blijft

Zaklamp / fluo strips
We zijn al enkele keren verrast door het vallen van de avond of omdat een wandeling wat langer duurde dan verwacht. Een zaklamp is handig zodat je ziet waar je loopt. Zorg ook dat je zelf gezien wordt en zorg voor enkele fluo strips die je om je arm kan doen of aan je rugzak kan bevestigen.

EHBO Kit
Wij hebben altijd een EHBO kitje bij, en dit zowel voor de tweevoeters als voor de viervoeters. Hierin vind je o.a. pleisters, blaarpleisters, verband, tape, pincet, schaar, tekentang, eosine, muggenspray,....

Mes
Komt vaker van pas dan je zou denken.

Autodeken / gordels
Ik heb een hondendeken dat aan de hoofdsteunen vastgemaakt wordt. Dit zorgt ervoor dat het deken goed op zijn plek zit. Er zijn gaten voorzien om de gordels door te steken zodat je de hond(en) kan vastklikken. Op die manier zitte de honden veilig en blijven mijn zetels gespaard van modder en vuil.

Iphone
Een GSM heb je eigenlijk sowieso bijna altijd bij. Ook als je gaat wandelen heb je dit ding ook best bij voor in het geval er wat gebeurt. Verder heb ik op mijn iphone een GPS tracker (ik gebruik GPSkit van Garafa). Hiermee track ik onze wandelingen (zie de pagina wandelingen). Dit geeft me een idee hoe lang en hoe ver we gewandelt hebben en dit laat je toe om de wandelingen achteraf te bekijken in Google Earth..

Enkele kleine items die je zeker moet meehebben: hondenpoep zakjes, riemen, opvouwbare drinkbak, bij dagtochten een zakje met voeder, snoepjes


Respecteer vooral de natuur en laat geen afval achter!

© 2011, Robbie Bangels
Home

Wandelingen

Uitrusting

Links

Contact